Nederlandse consument wordt steeds duurzamer

Steeds meer Nederlandse consumenten zijn op zoek naar duurzame oplossingen. Maar liefst 80% van de Nederlandse consument maakt zich zorgen over duurzaamheid. Daarnaast geloven zes op de tien Nederlanders dat hun eigen gedrag invloed heeft op klimaatverandering.

Steeds meer Nederlandse consumenten zijn op zoek naar duurzame oplossingen. Maar liefst 80% van de Nederlandse consument maakt zich zorgen over duurzaamheid, blijkt uit onderzoek van KPMG-onderzoek dat in juli 2023 verscheen. Daarnaast geloven zes op de tien Nederlanders dat hun eigen gedrag invloed heeft op klimaatverandering (CBS, 2021).

Gevolg hiervan is dat steeds meer Nederlanders zelf concrete stappen ondernemen om hun leven te veranderen en te verduurzamen. Zo wordt er meer geld uitgegeven aan duurzame producten (sinds 2013 met 14% gestegen), gaan consumenten bewuster om met hun energieverbruik en bijna de helft van de Nederlanders wil meer groene energie.

Het vaker kiezen voor biologische voeding, sluit perfect aan op deze behoefte aan verduurzaming.

Bron: www.emerce.nl.

__Foto: ArnhemsBuiten.nl

Klaar voor de volgende stap?

Klaar om de volgende stap te zetten in de groei van jouw biologische bedrijf/merk/product? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Samen brengen we beweging in bio!